Παροχή αναλωσίμων μετρήσεων σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 1Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από πρωτοβουλία του συλλόγου μας και με συντονισμένες προσπάθειες των μελών μας, των ομοσπονδιιών και άλλων ενδιαφερομένων φορέων ο Ο.Α.Ε.Ε. ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή του σχετικά με τη χορήγηση αναλώσιμων υλικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε. 14/4/2010

Σχετικά με τον καθορισμό ορίων χρήσης ταινιών μέτρησης σακχάρου στο αίμα και τις βελόνες σκαριφισμού από ασθενείς πάσχοντες από διαβήτη, ο Οργανισμός ανακοινώνει τα εξής:

- Στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, τα οποία κατά τεκμήριο αντιμετωπίζονται με θεραπευτικά σχήματα πολλαπλών ενέσεων ινσουλίνης ημερησίως, το όριο χρήσης ταινιών μέτρησης σακχάρου και σκαριφιστήρων, καθορίζεται σε 200 ανά μήνα, αντί 100

- Στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 που αντιμετωπίζεται με ινσουλίνη, το όριο ταινιών μέτρησης και σκαριφιστήρων, καθορίζεται σε 60 ανά μήνα, αντί 25.

-Στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, που αντιμετωπίζεται με αντιδιαβητικά δισκία, το όριο καθορίζεται σε 30 ανά μήνα, αντί 25.

- Για τις ασθενείς με διαβήτη κύησης, το όριο παραμένει στις 100 ταινίες και σκαριφιστήρες ανά μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου κατά την κρίση του ελεγκτή ιατρού, με βάση τα προσκομιζόμενα ιατρικά στοιχεία, δικαιολογούνται περισσότερες ποσότητες υλικών, πέραν αυτών που αναγράφονται, η έγκριση αυτών θα γίνεται και από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Υγειονομικού της Περ/κης Δ/νσης.


Αναρτήθηκε 2010-04-20 - Διαβάστηκε 967 φορές